Fordeler med å ta opp et lån uten sikkerhet

Forbrukslån og kredittjenester har et rykte på seg for å være svært ugunstige, noe som nødvendigvis ikke er sant. For det finnes faktisk mange fordeler med å ta opp et lån på dagen – forutsatt at du vet hva du gjør og faktisk trenger pengene. Slike lån har nemlig mange fordeler sammenlignet med lån med sikkerhet, samtidig som de er svært enkle å søke om.

1. Du behøver ikke stille med sikkerhet

Nettopp det at et lån uten sikkerhet ikke krever sikkerhet er trolig den største fordelen med et slikt lån. Der man ved et boliglån er nødt til å la banken ta pant i boligen, samtidig som man stiller med egenkapital for å i det hele tatt få lån, så vil man ved et lån uten sikkerhet slippe alt dette bryet og disse kravene. Her søker du simpelthen på bakgrunn av den økonomien og inntekten du har – så får det briste eller bære!

2. Du kan bruke pengene på akkurat hva du vil

En annen gigantisk fordel med å ta opp et forbrukslån er at kapitalen ikke er bundet til noen spesifikk bruk. Med det mener vi rett og slett at du kan bruke pengene på akkurat hva du vil, det seg være oppussing, ferie, nedbetaling av gjeld eller noe helt annet. I motsetning til ved et sikret lån så er det ingen begrensninger her, og du behøver heller ikke fortelle banken hvorfor du søker om lånet. Det er en privatsak som er helt opp til deg!

3. Du kan refinansiere annen gjeld

geld-muenzen-schaufelEn fordel som bunner i overnevnte punkt, er at du kan refinansiere gammel og dyr gjeld med et usikret lån. Har du overbrukt kredittkortet og har tatt opp dyre smålån, så vil et usikret lån kunne benyttes som refinansiering for den gamle gjelden din. Det du da gjør er å ta opp et nytt lån for å betale ut de gamle kreditorene dine. Fordelen med dette er at det nye lånet har færre gebyrer og lavere rente, slik at du sparer penger fra første avdrag.

4. Du får rask utbetaling av lånet

I motsetning til ved et sikret lån, så er det mulig å få utbetalt et usikret lån samme dag som man søker om det. Dette gjelder som regel de lånene som er av mindre størrelser, ofte under 50 000 kroner. Du er også avhengig av å bruke BankID både under søke- og signeringsprosessen, men gjør du dette så er det altså ingen utenkelighet at lånepengene tikker inn på kontoen din allerede noen timer etter at du har søkt om det.

5. Du kan låne til gunstige betingelser

Selv om et sikret lån alltid vil gi deg bedre betingelser, ettersom banken da reduserer sin risiko gjennom pant i eiendom eller annet verdifullt hos deg, så vil du kunne søke om et usikret lån på dagen også med gunstige betingelser. Dette forutsetter dog at du har økonomien på stell og forholdsvis god inntekt, men det er ingen umulighet for den gjennomsnittlige mannen i gata å få et forbrukslån med en effektiv rente på ned mot 10 prosent.

Similar Posts