Usikret lån som egenkapital for kjøp av bolig

Boligmarkedet i Norge er i stadig vekst, og de fleste vil ønske å komme seg inn på dette markedet før eller siden. Men siden boligprisene fortsetter å vokse i et rasende tempo, og spesielt i de store byene, så kan det være vanskelig å få innpass i markedet ettersom regjeringen har strenge krav om hvor stor andel av kjøpesummen som må være egenkapital. Har du ikke 15 prosent i egenkapital, så kan du egentlig glemme boligkjøp. Hvis ikke du kan ta opp et usikret lån som egenkapital for kjøp av bolig, da …

Slik får du egenkapitalen i boks

En egenkapital på 15 prosent av kjøpesummen tilsvarer hele 300 000 kroner dersom man kjøper en bolig til 2 millioner kroner. Det er slettes ikke rent lite, og for førstegangskjøpere og personer som kanskje akkurat er ferdig med studier, så kan det være vanskelig å hoste opp såpass mange kroner. Men det finnes heldigvis alternativer og løsninger, og det å søke om et usikret lån som egenkapital for kjøp av bolig blir stadig mer vanlig.

Det man gjør da er å søke om et forbrukslån på tilsvarende sum som man mangler i egenkapital. Dette anbefales først og fremst dersom man har deler av egenkapitalen i oppsparte midler – for hvis ikke kan det bli særlig dyrt for deg dersom du skal låne hele summen. For eksempel kan du bruke 150 000 kroner av sparepengene dine, og søke om et forbrukslån på tilsvarende beløp. Sjansene for å få innvilget søknaden er da også langt større enn hva den vil være dersom du skulle ha lånt hele beløpet.

Hvor mye koster et usikret lån?

Det vil naturligvis ha vært mer gunstig for deg dersom du hadde hatt hele egenkapitalen i sparepenger. Da hadde du sluppet å betale både gebyrer og renter på et usikret lån, og kunne utelukkende ha fokusert på boliglånet. Men slik er det ikke, og da må man ta til takke med det man får. Som regel vil renten på et forbrukslån av overnevnte sum ligge på rundt 15 prosent eller tilsvarende, avhengig av din egen økonomi. Det utgjør en del kroner i måneden, men sammenlignet med å leie så vil man etter noen år garantert tjene inn det man har brukt på lånet.

Hvordan få lån til egenkapital

Før du i det hele tatt tenker på å søke om et usikret lån som egenkapital for kjøp av bolig, så anbefaler vi at du kontakter den lokale banken din der du har tenkt til å ta opp boliglånet. Kanskje kan lånet løses uten at du behøver å ta opp et forbrukslån, enten gjennom et startlån fra kommunen eller gjennom andre løsninger i banken. Det finnes nemlig flere muligheter, så her er du nødt til å forhøre deg med banken før du vurderer et usikret lån. På grunn av det høye rentenivået på slike lån, så vil dette alltid være best som en nødløsning dersom andre alternativer ikke er tilgjengelige.

Utover dette så er det ikke så veldig komplisert å få et usikret lån når du skal kjøpe bolig. Du søker simpelthen om dette på nettet, og det finnes svært mange banker som tilbyr slike forbrukslån. Du behøver heller ikke oppgi i søknaden hva du skal bruke lånet til, og så lenge du har forholdsvis god økonomi og fast jobb, så vil det for de aller fleste være uproblematisk å ta opp et slikt lån. Sjekk dog at du oppfyller bankens søkekriterier før du søker, som blant annet innebærer at du må være av en viss alder, ha en inntekt av en viss størrelse og ikke minst ikke ha betalingsanmerkninger.

http://e24.no/privat/eiendom/bolig/slik-faar-du-nok-egenkapital-til-boligkjoepet/10057110